nízkobílkovinná sypká směs na přípravu HAMBURGERÚ a KARBENÁTKU (Promin)
Složení: kukuřičný škrob, pšeničný škrob, hydrogenovaný rostlinný palmový tuk, modifikovaný kukuřičný a bramborový škrob, červené zelí, řepkový olej, cibule, mrkev, methylcelulozá, česnek, aroma (mléčný oxid siřičitý), sůl, barviva E150a E160a, bylinky, drožďový extrakt, cukr, emulgátor E471, kypřící prášek do pečiva ( kypřící látky pyrofosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný, pšeničná mouka ), guarová mouka, pepř, antioxidant E300.
Nutriční hodnoty na 1 sáček (62g)
energetická hodnota 973 kJ / 230 kcal
tuky 2,7g z toho nasycené mastné kyseliny 2,3g
sacharidy 50g z toho cukry 1,7g
vláknina 0 g
bílkovin 2,4g Phenylalanin 45 mg
sůl 0,73g
Příprava : Obsah 1 sáčku (62g) nasypte do mísy a přidejte 100ml studené vody, lehce osolte dle chuti, smíchejte dohromady a nechte pár minut odležet, dokud směs nezhoustne. Vytvoříme 2 větší nebo 4 malé placičky (burgry) a smažíme cca 3 minuty z každé strany v oleji. Ze směsi můžeme vyrobit masové kuličky do rajské omáčky, nebo klobásky na grill.