Nízkobílkovinná směs na pečení muffinů (12ks) 1 muffin cca 70g = 18mg Phe
Složení: pšeničný škrob, cukr, 18% čokoládové lupínky (cukr, kakaová hmota, kakaový prášek, emulgátor sójový lecitin, nízkobílkovinná náhrada vejce (kukuřičný škrob, E464, E461), pšeničná vláknina, kukuřičný, škrob, vanilkový cukr, kypřící látky (hydrogen-uhličitan sodný), stabilizátor (guarová mouka, Mehylcellulose), regulátor kyselosti (kyselina citrónová, Glukono delta-lakton), Niacin, Vitamin B2 Vitamin B1, Vitamin B6, Barviva: riboflavin.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
energie 1624 kJ / 389 kcal,
tuky 21g z toho nasycené mastné kyseliny 7g,
sacharidy 48g z toho cukry 25g,
bílkoviny 0,6g ( Phe 25mg, Leu 35mg, Met 17mg, Tyr 21mg).
sůl 0,2g
Příprava: Směs dáme do misky. Přidáme 250 ml vody a 200 g rostlinného tuku (margarínu). Ručním šlehačem nejprve mícháme pomalu a pak na plný výkon hladké těsto. Pomocí 2 lžic do papírových formiček přendáme. Muffiny dáme do středně Vyhřáté trouby na 25 minut. Po upečení nechte muffiny ještě 10 minut ve formičkách chladnout. Poté je můžete vyndat. Dobrou chuť